Manuele codeer producten

 

Info Food Labels staat voor: Eenvoudig en accuraat coderen. Paul Duijnstee heeft 30 jaar lang tal van eigen restaurants gerund. Zoals zoveel andere koks liep Paul in de praktijk telkens tegen inefficiëntie van bestaande codeersystemen aan. “Ik vond dat er nogal wat viel te verbeteren en ben daarom – met feedback en hulp van andere koks en keuken specialisten – in 2005 met het pictogramsysteem gekomen.” De ondernemer besloot eerst hotel en restaurantscholen te bezoeken. En met succes, want alle belangrijke opleidingen op dit gebied in de Benelux gebruiken nu ‘Info Food Labels’ als lesmateriaal. Niet alleen horecavakscholen, maar ook diverse bekende hotelketens, restaurants, grootkeuken instellingen, voedsel- verwerkende bedrijven en laboratoria maken naar tevredenheid gebruik maken van dit codeersysteem. “We doen veel keuken presentaties en workshops die ook voor ons waardevolle feedback opleveren. Dit garandeert dat we ook in de toekomst het systeem kunnen verbeteren op basis van deze input uit de markt en collega’s.”

Het product: Andere op de markt verkrijgbare codeersystemen bestaan veelal uit meer dan 10 stickers, laten ongewenste lijm & papierresten achter op de opbergbakken en voedselcontainers. De labels van ‘Info Food Labels’ doen dat niet, de lijm lost op bij 80° C tijdens het naspoelprogramma van de vaatwasser. Hiermee wordt het probleem van de kruisbesmetting sterk gereduceerd. Tevens zijn alle andere op de markt zijnde systeemstickers niet bestendig tegen terugslag van condens, zodat aantekeningen onleesbaar worden met alle gevolgen van dien. Op de labels van ‘Info Food Labels’ kan -door ons condensbestendig papier- ook na diepvries periodes gewoon nog de borgingdatum geschreven worden. Ga naar ‘News & Video’ op de Home pagina voor informatie en redactionele publicaties.

 

 

Vanaf 1996 is de meest voorkomende klacht het achterlaten van lijm en papierresten op bewaarbakken en disposables. De labels van Info Food Labels zijn standaard uitgerust met de nieuwste lijm en het beste papier om kruisbesmetting te voorkomen. Het is wel van belang dat meteen na de wasprocedure de labels worden verwijderd en niet door afkoeling weer kunnen gaan aanhechten.

Data-sheet Technische details lijm&papier Download (PDF)

‘Verreweg het beste Haccp codeersysteem’

Info Food labels is door chef-koks ontwikkeld en getest op de keukenvloer en is het enige 2 labelsysteem waarmee men alles volgens de HACCP kan coderen naar koelkast, vriezer, vacuum zakken en droog store.

Voorbeeld: Volledig ingevuld label is voor de koelkast. Laat men de onderste datum regel open dan is het product voorbereid voor de vriezer.

Met de Week / Day -fifo- label geeft men vervolgens aan tot wanneer het product gebruikt kan/mag worden. Kortom tijd en kosten besparend!

Eenvoud

Veel andere commerciele codeersystemen bestaan uit meer dan 10 HACCP labels waaronder 7 dagstickers die niet fifo gewaarborgd zijn en ingewikkeld, omslachtig en onnodig duur zijn. “Ons systeem bestaat slechts uit 2 HACCP labels die in combinatie of afzonderlijk te gebruiken zijn. Deze eenvoud zorgt ervoor dat er minder fouten gemaakt worden.  ‘How to Use’ in 16 talen (zie Home pagina)

De ‘SideLabel’ is een innovatieve Haccp codeerlabel, ontwikkeld voor voedsel product opslag in Au Bain-Marie en koelwerkbank met lades.

Pictogramlabel4all met allergeen iconen

Wanneer de EU Haccp regel en wetgeving de verplichting oplegd om dagelijkse producten in opslag te voorzien van allergeen iconen bent u met Pictogramlabel4all -allergeen iconen van het SHO- goed voorbereid. Wenst u eerder met deze label te werken neem dan contact op via email.

Workshop manueel coderen:

Workshop ‘Waarom en het nut van Haccp coderen’ voor docenten, leerlingen en bedrijfkeukens. Vraag naar de voorwaarden.

'Workshop Manueel & Online coderen'