Houdbaarheidsstickers

Het belang van houdbaarheidsstickers

Om de voedselveiligheid te waarborgen zijn er professionele stickers te verkrijgen, waar alle relevante informatie op vermeld kan worden. In een oogopslag ziet u hoe lang een product nog houdbaar is en wanneer het is gekocht. Dikwijls is er nog ruimte op de stickers voor andere vermeldingen, met betrekking tot het product of de houdbaarheid.

Wettelijke verplichting datumstickers

Er bestaat voor horecaondernemers in Nederland een wettelijke verplichting om voedsel van houdbaarheidsstickers of datumstickers te voorzien. De houdbaarheidsstickers zijn vaak voorzien van dagen en kleuren. Deze kleuren verwijzen naar het soort voedsel, namelijk:

  • Rood staat voor rauwe producten (vlees e.a.)
  • Groen staat voor groente producten
  • Blauw staat voor vis producten
  • Geel staat voor wild & gevogelte producten
  • Bruin staat voor gegaarde producten
  • Wit staat voor zuivel producten

Door het gebruik van deze datum stickers horeca ziet u in een oogopslag wat het product is, wanneer het gekocht is en hoe lang het nog houdbaar is. Met deze kleuren wordt in elk restaurant of horecabedrijf gewerkt. Daar kan dus geen verwarring over bestaan.

Gebruiksvriendelijke houdbaarheidsstickers

Behalve de duidelijkheid en de eenvoud van de datumstickers zijn ze ook zeer gebruiksvriendelijk. Zo is de lijm van de houdbaarheidsstickers zeer stevig en tegen vochtigheid bestand. Een afvallende houdbaarheidssticker is dus ondenkbaar.

Houdbaarheidsstickers, datumstickers, datum stickers horeca

Het zijn allemaal hulpmiddelen die gebruikt worden in de horeca en die hetzelfde doel hebben, namelijk: de veiligheid van het voedsel optimaal waarborgen. Alle coderingsstickers hebben in principe de kleurcodering, zoals hierboven beschreven is. De ene sticker is soms net iets groter dan de ander of biedt ruimte voor relevante aantekeningen.

Bestellen van coderingsstickers in bruikbare aantallen

Coderingsstickers en datum stickers horeca dient u in huis te hebben, zodat ze altijd voorradig zijn. De hoeveelheid waarmee u het inkoopt is afhankelijk van uw bedrijf. Het is aan te raden om de voorraad op peil te houden en gebruik te maken van een holder. Dit is hygiƫnischer, maar ook overzichtelijker en praktischer.