HACCP Stickers

HACCP – of Hazard Analysis and Critical Control Points – kan eenvoudig omschreven worden als een voedselveiligheidssysteem dat gebruikt wordt door voedingsbedrijven om het voedsel zuiver en veilig te houden. De productie van voedsel wordt immers gekenmerkt door bepaalde risico’s die de integriteit en gezondheid ervan nadelig kunnen beïnvloeden, en een goede bescherming daartegen en controle daarover is dan ook belangrijk. De controle van voeding wordt eenvoudiger dankzij zogenaamde HACCP stickers. HACCP etiketten bij Infofoodlabels verzekeren kwaliteit en een duidelijk overzicht op de gevaren van onzuivere voeding!

Wat is HACCP precies, en wat zijn HACCP stickers?

HACCP staat dus voor een beveiligingssysteem voor voeding. De risico’s waaraan voedsel bij de productie kwetsbaar voor zijn moeten door bedrijven beschreven worden in een zogenaamd voedselveiligheidsplan – of HACCP plan. Elk bedrijf dat iets met voedsel te maken heeft en voeding verwerkt of produceert is verplicht zo’n HACCP-plan op te stellen – en dat valt dan ook onder de Europese wetgeving. HACCP labels zijn daarbij een onmisbare investering voor elk voedselbedrijf.

HACCP labels en het belang ervan

HACCP stickers geven elk bedrijf meer overzicht op de kwaliteit en eventuele risico’s van voeding. Dankzij deze HACCP stickers kunnen de factoren waaraan voeding blootgesteld wordt, beheerd en dus verminderd worden.

Wat omvat HACCP?

HACCP stickers bestellen is nodig voor voedselbedrijven om het productie- of verwerkingsproces van de voeding na te gaan. Op die manier worden eventuele fouten en onzuiverheden opgespoord, zodat deze opgelost kunnen worden. De aanwezige gevaren binnen de voeding worden benoemd, waarna aangegeven wordt hoe de risico’s die daardoor veroorzaakt worden beheerd worden. De benoeming van deze risico’s gebeurt met behulp van HACCP stickers.

Bij ‘gevaren’ voor de voeding wordt doorgaans gedacht aan:

  •  microbiologische gevaren (bacteriën, virussen, parasieten, schimmels)
  •  chemische gevaren (schadelijke stoffen zoals zware metalen en dioxines)
  •  schimmelgifstoffen, resten van bestrijdingsmiddelen
  •  fysische gevaren zoals bosdeeltjes, metaal- en houtdeeltjes, glas

Dergelijke risico’s voorkomen begint bij een goede identificatie, en dat is eenvoudiger dankzij HACCP etiketten. HACCP stickers bestellen geeft het bedrijf de kans om veiliger te werk te gaan!

HACCP stickers bij infofoodlabels

HACCP is dus een belangrijk aspect bij elk voedselbedrijf: het effect van voeding op de gezondheid mag immers niet onderschat worden! HACCP stickers bestellen is dé manier om de veiligheid van voeding te garanderen en gezondheidsproblemen te vermijden.
HACCPS stickers geven een zicht op de risico’s van voeding, waardoor deze ook beter vermeden kunnen worden.